Wie is Anne-Christine Staals?

‘Mijn eerste verhaal schreef ik toen ik vier jaar oud was. Enthousiast las ik het voor aan mijn moeder. Ook mijn broer moest het horen toen hij uit school kwam. Maar hij wilde gaan fietsen. Even keek ik naar de zwierige, onleesbare krullen in mijn schriftje. Toen vertelde ik mijn broer als vanzelf een kortere versie van het verhaal. Zo werkt dat. Nog steeds.’

Mensenwerk
Ik begon mijn carrière als docent scheikunde. Na een loopbaanswitch heb ik me bij de gemeente Nijmegen met veel plezier in de communicatie ontwikkeld. De drie jaar dat ik als projectmedewerker voor de afdeling Wijk en Stad werkte, bepalen nog steeds mijn interesse voor wonen, welzijn en zorg. Ook mijn gevoel voor de context is toen versterkt. Ik behoor tot de gelukkige mensen die het leven steeds interessanter en mooier gaan vinden naarmate ze ouder worden. Daarbij merk ik dat als je nieuwsgierig bent naar het leven, je vanzelf meer oog voor de context krijgt.

Schrijfwerk
Ik vind het belangrijk om kwaliteit te (blijven) leveren en daarom blijf ik me in mijn vak ontwikkelen en me verdiepen in nieuwe communicatietrends. De laatste jaren heb ik onder andere workshops en trainingen gevolgd op het gebied van storytelling, eindredactie, zoekmachinebewust schrijven (SEO), tekstkwaliteit, schrijven voor internet en social media.

Opleidingen

  • Communicatiemedewerker B (vdHilst)
  • Gemeentevoorlichter (BA)
  • Assistent Manager (Startbaan)
  • Scheikundige Technologie + 1e graad
    (Technische Universiteit Eindhoven)
  • VWO-B (Willem van Oranje College)